8/02/2016

ATENCIÓ!!

Lamentem comunicar-vos que aquest proper mes de setembre NO podem fer l'habitual mercat de segona mà a Mataró (parc de Cerdanyola-can Tunyí) ja que l'ajuntament de Mataró ens ha denegat el permís.

Volem organitzar una recollida de signatures en suport a la continuïtat del mercat de segona mà que organitzem des de serieB market, aviat us seguirem informant al respecte.

De fet, pel que ens han comunicat, l'ajuntament s'està plantejant l'eliminació d'aquest tipus de mercats a Mataró d'ara en endavant. 
La única notícia que tenim de moment és que al setembre no es podrà celebrar cap dels dos mercats de segona mà que es fan a la ciutat, que estudiaran la conveniència de continuar-los, i que ja ens comunicaran més endavant la decisió. No sabem quins son els motius d'aquest canvi.
En tot cas, des de serieB market, defensem la utilitat dels mercats de segona mà per molts motius, entre els quals volem destacar:

-en una societat on el consum s'ha convertit en una carrera cap a la depredació de recursos i la creació infinita de residus, afirmem que potenciar la reutilització és una mesura imprescindible per compensar -ni que sigui mínimament- aquesta tendència.

-en un moment on -malgrat el que diuen alguns indicadors- seguim inmersos en la crisi, seguim patint unes xifres d'atur descomunal i és evident que les possibilitats d'accedir a un treball dignament pagat cada cop son més remotes, la venda d'articles de segona mà és un complement imprescindible per moltes economies familiars fragilitzades.

-pels mateixos motius, moltes persones amb pocs recursos troben en els mercats de segona mà la possibilitat d'accedir a productes que els serien inassequibles si fossin nous.